pxc torelló

pxc torelló

lunes, 6 de mayo de 2013

Dos contenciosos qüestionen el nou híper de Mercadona a Torelló




Presenten dos contenciosos administratius contra l'Ajuntament de Torelló per la modificació del pla parcial La Creu 1
Obres - Torelló - 07/05/2013

S'han presentat dos contenciosos administratius contra l'Ajuntament de Torelló per la modificació del pla parcial de la Creu 1, on s'està construït el nou hipermercat Mercadona. Es denuncien irregularitats en el procés urbanístic, ja que aquesta àrea de 5000 metres quadrats situats a la zona de La Cabanya havia de tenir un ús residencial i s'ha qualificat com a comercial. L'alcalde, Santi Vivet, va dir dilluns al programa ?Consistori' de Ràdio Ona que estan "tranquils" perquè "no s'ha beneficiat a ningú". Segons Vivet, el planejament inicial de la Creu I "ja preveia l'ús comercial i el que s'ha fet és agrupar-lo". Per això, en cap cas es pot parlar d'una qualificació especulativa, ja que "el valor d'un terreny quan és residencial o comercial canvia molt", i, per tant, "ha perdut valor".

L'alcalde va explicar, igual que ho va fer en el ple de la setmana passada a proposta d'una pregunta formulada per PXC, que l'Ajuntament té tots els informes favorables de Comerç i Urbanisme de la Generalitat, de la Diputació de Barcelona i dels bombers. També va afegir que des de l'ens local es va posar com a condició indispensable "millorar els accessos fins a l'hipermercat" i concretament per la Ronda del Puig i per la carretera de Manlleu amb la construcció d'una rotonda. Santi Vivet afirma que "és un benefici pel municipi". La intenció inicial de l'Ajuntament era que el Mercadona s'instal·lés a la zona de La Caseta per tal que "fos un revulsiu dins el polígon i es pogués posar en marxa". La Generalitat però no els ho va permetre ja que estava "fora de la trama urbana".

Un dels contenciosos administratius l'ha presentat Gesdip, la patrimonial del Grup Bon Preu, mentre que l'altre un particular, segons informa el diari el 9 Nou.


Presenten dos contenciosos administratius contra l'Ajuntament de Torelló per la modificació del pla parcial La Creu 1






Añadir leyenda



No hay comentarios:

Publicar un comentario