pxc torelló

pxc torelló

jueves, 28 de marzo de 2013

pxc torelló moció sobre L'antena de telefonia mòbil de l'Avinguda Pompeu Fabra


L'antena de telefonia mòbil de l'Avinguda Pompeu Fabra no suposa cap perill per a la salut
Societat - Torelló - 28/03/2013

L'Ajuntament de Torelló va desestimar en el ple de dilluns una moció presentada per PXC que sol·licitava que s'eliminés l'antena de telefonia mòbil de l'Avinguda Pompeu Fabra i que s'elaborés un pla especial d'infraestructures radioelèctriques. El portaveu del grup, Josep Maria Soldevila, va manifestar que l'antena de telefonia instal·lada a 300 metres de l'Escola Fortià Solà "suposa un perill per als nens i nenes" i que existeix "una preocupació social pels possibles efectes de les emissions de les antenes de telefonia mòbil en la salut dels ciutadans".

Des del PSC, Marc Fontserè, va mostrar-se en desacord amb les raons exposades per PXC, ja que va dir que "si algú de nosaltres tingués algun dubte del perill que pot suposar l'antena no hi portaríem els nostres fills, no hi treballaríem o no hi viuríem". Fontserè va afirmar que "dir que els nens estan en perill és faltar a la veritat i ho reconeixeu portant-los allà".

Per la seva banda, l'alcalde, Santi Vivet, va explicar que donada la preocupació dels pares, l'any 2005 es va instal·lar "un equip a la façana del pati de l'Escola Fortià Solà" que està connectat a un control remot que controla contínuament les emissions dels camps electromagnètics. Vivet va afegir que cada mes els arriba el resum dels paràmetres "que es mesuren" i que estan "dins la normativa". I és que va dir que, per exemple, el juliol de l'any passat es va comptabilitzar una mitjana d'entre "0'24 i 0'35 vols al metre" quan el màxim permès "són 27 volts". L'alcalde creu que "potser s'haurà de fer un informe perquè l'escola i l'Ampa el tingui". Santi Vivet tampoc va estar d'acord amb el punt de la moció que demanava treure les antenes de les zones rurals i va dir "s'hi ho fem ens quedarem sense telèfons mòbils".

Finalment, el primer tinent d'alcalde, Manel Romans, va recordar a PXC, tal com ja els havia informat en la comissió informativa, que 14 municipis de la comarca han engegat un pla d'infraestructures TIC (Tecnologies de la Informació i la Comunicació) que definirà, per exemple, on s'han d'implantar les antenes, així com també, "la banda ampla o la telefonia fixa".

Arxiu de so:
Santi Vivet, alcalde de Torelló


L'antena de telefonia mòbil de l'Avinguda Pompeu Fabra no suposa cap perill per a la salut

Imatge corresponent al ple de dilluns.

No hay comentarios:

Publicar un comentario