pxc torelló

pxc torelló

lunes, 25 de marzo de 2013

Moció pròxim ple pxc torelló


PLATAFORMA PER CATALUNYA TORELLÓ
www.pxcatalunya.com e-mail:josepmaria7@hotmail.com tel. 639 887 203  
Josep Maria Soldevila i Miró, portaveu del grup municipal PxC a l’Ajuntament de Torelló, tal i com disposa la Llei Municipal i de Règim Local de Catalunya, presenta per tal de ser inclosa en l’ordre del dia del proper Ple ordinari, la següent
MOCIÓ PER A LA CREACIÓ D’UN MENJADOR  SOCIAL  A TORELLÓ
La pobresa, avui és més palesa. La crisi té diferents rostres: l’atur, la manca d’ingressos econòmics i l’exclusió social. Al mes de març s’ha produint un nou augment de la taxa d’atur, a més tenim que afegir que la recessió dels últims mesos ha deixat en una situació molt greu a molts aturats que ja han esgotat les prestacions que rebien i molts ja no precedeixen cap prestació econòmica.
Atès que a la comarca d’osona  las dades de l’atur son las següents
Atur a la comarca: Osona
Municipis  Atur registrat
Alpens 20
 Balenyà 431
 Brull, el 6
 Calldetenes 179
 Centelles 678
 Collsuspina 20
 Folgueroles 115
 Gurb 110
 Lluçà 9
 Malla 2
 Manlleu 2.381
 Masies de Roda, les 48
 Masies de Voltregà, les 278
 Muntanyola 42
 Montesquiu 83
 Olost 88
 Orís 17
 Oristà 47
 Perafita 25
 Prats de Lluçanès 212
 Roda de Ter 559
 Sant Agustí de Lluçanès 1
 Sant Bartomeu del Grau 97
 Sant Boi de Lluçanès 25
 Sant Hipòlit de Voltregà 291
 Sant Julià de Vilatorta 159
 Sant Martí de Centelles 126
 Sant Martí d'Albars 3
 Sant Pere de Torelló 201
 Sant Quirze de Besora 157
 Sant Sadurní d'Osormort 4
 Santa Cecília de Voltregà 8
 Santa Eugènia de Berga 176
Santa Eulàlia de Riuprimer 80
 Santa Maria de Besora 10
 Santa Maria de Corcó 139
 Sant Vicenç de Torelló 143
 Seva 247
 Sobremunt 3
 Sora 2
 Tavèrnoles 7
Taradell 487
 Tavertet 9
 Tona 636
 Torelló 1.347
 Vic 4.255
 Vilanova de Sau 17
 Rupit i Pruit 9
 Espinelves 11
 Vidrà 5
Atès que som el tercer municipi  de la comarca d’osona en mes parats per darrera nomes de vic i manlleu.
Atès que moltes de les persones parades ja han esgotat totes les prestacions contributives
Atès  que  Aquesta situació de crisi econòmica està colpejant de manera dramàtica a moltes famílies i una situació més vulnerable també en el nostre municipi. Som conscients de que no està al nostre abast resoldre tots els dèficits que hi ha al nostre entorn, però des de les institucions públiques i l’Ajuntament de  torelló com a institució més propera a la que s’adrecen els ciutadans que es troben en aquesta situació d’emergència social hem de posar en joc totes les possibilitats per a superar les dificultats de la situació en la que es troben moltes famílies , ampliant i donant suport a les entitats que ja ofereixen els recursos humans i materials dels que disposen a les persones que els demanen ajuda.

És per aquest motiu que des plataforma per Catalunya  volem plantejar la proposta de creació d’un menjador social per  què sigui debatuda i presa en consideració per l’Ajuntament de torelló .

El servei de menjador social  haurà de proporcionar, de forma temporal, menjars elaborats a persones i famílies amb greus necessitats socials i que necessiten ajuda per a la subsistència. Per a dur endavant la proposta s’hauran de sumar esforços i aglutinar a tots els moviments socials  existents al municipi, voluntaris i entitats que es vulguin sumar  a questa iniciativa.

Per tot lo exposat  demanem els  següents ACORDS:

1.Realitzar un Informe municipal sobre la situació d’emergència social que hi ha a  torelló  i de quines instal·lacions municipals, recursos materials i humans es podria disposar per a dur endavant el projecte.
2.Establir un calendari de contactes entre el Departament de Serveis Socials i les entitats col·laboradores que realitzen el treballs socials i i d’ajut a torelló,
3.Crear una comissió de seguiment i gestió amb les associacions i voluntaris.
4.Realitzar acords amb  les superfícies comercials i el Banc d’Aliments, per a que col·laboren amb la donació d’aliments com els excedents de les campanyes comercials finalitzades.
5.Traslladar el present acord als veïns i veïnes de torelló  per mitjà dels mitjans de què disposa l’ajuntament.
L'atur segueix augmentant a la Vall del Ges durant el mes de març
Economia - Vall del Ges - 04/04/2013

L'atur registrat a la Vall del Ges augmenta en 36 persones el mes de març. En aquests moments el nombre total de treballadors sense feina són 1727. Són dades que ha donat a conèixer el Departament de Treball de la Generalitat de Catalunya. Torelló és el municipi de la Vall del Ges amb més aturats 1381, 34 més que el mes anterior.

El segueix Sant Pere amb 201, Sant Vicenç amb 145 i Orís amb 18. En el conjunt de Catalunya, en canvi, l'atur ha experimentat un descens de 1126 persones, el que representa una baixada del 0'2% respecte el mes de febrer. A hores d'ara, el nombre total de treballadors en atur a Catalunya és de 664.000. El secretari d'Ocupació i Relacions Laborals, Ramon Bonastre, valora com a "positiva" la davallada de la xifra d'atur registrat del mes de març, però subratlla que fa aquesta valoració "amb tota la prudència i cautela del món".

En aquest sentit, Bonastre justifica la seva declaració perquè "la campanya de la Setmana Santa ha pogut contribuir al desens de l'atur" i al que fet que "al mes de març comença la creació d'ocupació fins que s'acaba la campanya d'estiu".
A més, el secretari d'Ocupació i Relacions Laborals adverteix que el Govern de la Generalitat estarà "amatent" davant l'evolució de l'atur per comprovar si es manté la tendència iniciada enguany.


L'atur segueix augmentant a la Vall del Ges durant el mes de març



No hay comentarios:

Publicar un comentario