pxc torelló

pxc torelló

martes, 29 de enero de 2013

PXC hi van votar en contra, perquè segons el seu portaveu, Josep Maria Soldevila, “se’ns ha exclòs”, tot i que “estem d’acord amb la moció”. Soldevila va manifestar que la regidora d’ICV, Roser Mas, els va apartar “des d’un primer moment” i en conseqüència també ho va fer “la resta del consistori”. Des de PXC van dir que no votarien cap de les mocions presentades, i, per tant, van sortir de la sala de plens.


Torelló es declara municipi lliure de fracking
Medi Ambient - Torelló - 29/01/2013

Tots els grups de l’Ajuntament de Torelló, a excepció de la PXC, van aprovar en el ple de dilluns al vespre una moció per declarar Torelló municipi lliure de la tècnica de fractura hidràulica horitzontal, coneguda com a fracking. La proposta la va fer ICV-EuiA i va ser consensuada conjuntament amb CiU, el PSC i ERC-JpT. La regidora d’ICV-EuiA, Roser Mas, va destacar que a Torelló i a la comarca “ja tenim molts problemes amb els aqüífers que estan altament contaminats”. Mas va reclamar que cal que altres administracions com el Consell Comarcal mostrin el seu rebuig a aquesta tècnica i es comprometin “a no autoritzar extraccions ni prospeccions d’aquest tipus”. L’ecosocialista va titllar el fracking “d’autèntica animalada tant pel territori com per les persones que hi vivim”.

Des de la PXC hi van votar en contra, perquè segons el seu portaveu, Josep Maria Soldevila, “se’ns ha exclòs”, tot i que “estem d’acord amb la moció”. Soldevila va manifestar que la regidora d’ICV, Roser Mas, els va apartar “des d’un primer moment” i en conseqüència també ho va fer “la resta del consistori”. Des de PXC van dir que no votarien cap de les mocions presentades, i, per tant, van sortir de la sala de plens.

Per la seva banda, Marc Fontserè, del PSC, va explicar compartir “al cent per cent” tots els temors que recull la moció davant una activitat com el fracking, però va assenyalar no entendre perquè els ajuntaments han de presentar mocions com aquesta, ja que creuen que “qui ha de portar a terme accions per defensar el territori és el govern de Catalunya”.

Manel Romans, de CiU i vicepresident primer del Consell Comarcal, va respondre a Fontserè dient que els ajuntaments i els Consells Comarcals “a vegades han de defensar els interessos dels municipis”. També va afegir que aquesta setmana el Consell Comarcal mantindrà una reunió amb el director general d’Energia i Mines de la Generalitat per presentar-li “la nostra postura” i que el territori s’ha d’assabentar d’accions com aquesta "per la Generalitat i no per altres associacions".

Des d’ERC-JpT, Xevi Lozano, regidor de Medi Ambient, va recordar que l’Ajuntament ja va presentar al·legacions que recollien les propostes fetes pel GDT i el Consell Comarcal per aturar el fracking i posant de manifest que “no s’havia informat als municipis afectats”.

Una quinzena de persones de la plataforma ‘Aturem el Fracking’ van assistir al ple amb màscares i cartells que deien “Millor vius que fòssils”. De forma excepcional es va donar la paraula a Eudald Rifà, de la plataforma ‘Aturem el Fracking’, que va explicar que els objectius que persegueixen són que es prohibeixi aquesta tècnica “a tot el territori català” i reclamar amb urgència “un canvi de model energètic”. Rifà va donar les gràcies als regidors que van aprovar la moció, ja que “és una amenaça per la zona” i va explicar que volen impulsar una trobada amb els alcaldes dels municipis afectats pel fracking per unir esforços i signar “un manifest”. Abans de finalitzar la seva intervenció va demanar l’ajuda i complicitat de l’Ajuntament, perquè la iniciativa “es pugui portar a terme sota el major consens possible i acabi sent reeixida pel bé de tots”.

Arxiu de so:
Eudald Rifà, de la plataforma ‘Aturem el Fracking’


Torelló es declara municipi lliure de fracking
Una quinzena de persones de la plataforma 'Aturem el fracking' van assistir al ple

No hay comentarios:

Publicar un comentario