pxc torelló

pxc torelló

viernes, 27 de diciembre de 2013

Pxc torelló deixa clar la incompetència del regidor Jordi casals amb la seguretat de torelló i la poca paraula del equip de govern

Torelló aprova els pressupostos amb el vot a favor del PSC
Política - Torelló - 27/12/2013

L'Ajuntament de Torelló va aprovar dilluns els pressupostos del 2014 amb ls vots a favor, a banda de l'equip de govern (CiU i ERC-JpT) del PSC. Aquests pugen a 14.699.961 euros, un 10% més que l'any passat. L'alcalde, Santi Vivet, va destacar "el diàleg que hi ha hagut amb tots els grups", amb alguns, com el PSC, "hem arribat a un acord després d'acceptar algunes propostes" com una partida pel camp de futbol del Barri de Montserrat "per tal de veure què si vol fer" i també en donar una partida de 100.000 euros si es possible que "es destinaria en Plans d'Ocupació". Vivet va assenyalar que el pressupost compleix tres regles imposades pel Govern: "despesa, estabilitat pressupostaria i del deute viu" i va recalcar que "és similar a l'any passat, la despesa corrent és igual que l'any passat ja que augmenta només un 1%". Va fer un incís en l'Àrea de Benestar Social: "hem estar molt receptius i hem incorporat un nou servei de transport adaptat, més pressupost en ajuts d'urgència". Pel que fa les inversions, segons Vivet, destaquen en l'àmbit del Pla de Barris, la caseta del Jardiner i la piscina d'estiu. El regidor d'Hisenda, Albert Portús va afegir que era "un pressupost equilibrat".

Marc Fontserè, del PSC, tot i que van donar-hi suport va dir que "demanàvem un pla de reducció de despesa que no s'ha fet" i que "potser haguéssim prioritzar més altres àrees, com les Ampes o la Promoció Econòmica". Va afegir que "és un pressupost continuista en els últims 4 o 8 anys, no està adaptat a la situació actual de crisi sinó altres èpoques, creiem que s'ha de canviar". Tot i així, pel fet d'haver acceptat les dues propostes, esmentades anteriorment i que van quedar ratificades en una moció posterior, el grup va votar a favor dels pressupostos.

En contra, en canvi, va votar la regidora d'ICV-EUiA, Roser Mas. Va agrair la voluntat de l'equip de govern de "buscar diàleg" però va dir que "no podem fer aportacions perquè no coneixem el dia a dia". Va recriminar a l'equip de govern el fet "de decidir governar sol" i de "fer-nos fora de les juntes de govern, anul·lar els patronats i que els plens hi hagi menys informació". Va concloure dient que "no estem disposats a treballar així".

Per la seva banda, els tres regidors de PxC no van votar aquest punt de l'ordre del dia perquè van abandonar la sala. Abans el seu portaveu, Josep Maria Soldevila, va dir que "no ens agrada perdre el temps, se'ns aparta i no se'ns vol enlloc, no votarem, vam demanar tres coses s'havia arribat a un acord però al final no ha estat així". En resposta, Vivet, va dir que "en vam parlar amb l'equip de govern i ens va semblar que no". Va afegir que "els acords que vam arribar aquell moment pujàvem a uns tres mil euros i per aquest preu se'ns heu carregat de dalt a baix".


Torelló aprova els pressupostos amb el vot a favor del PSC
El moment en què els regidors de PxC abandonen el ple

No hay comentarios:

Publicar un comentario