pxc torelló

pxc torelló

sábado, 23 de febrero de 2013

l'ajuntament de torelló es un circ,como estan ustedes


A pxc torelló ens preocupant les persones ICV ,PSC, ERC  es dedicant a fer  el  circ i ERC presenta esmena a la totalitat de la nostra moció torelló lliure de desnonaments, Però el full de ruta a torelló el marquem nosaltres es la cinquena moció que tenen que actuar amb aquest sistema d’abús de poder tots contra pxc  torelló ,no tenen la iniciativa de presentar la moció  però després  presentant  la esmena amb l’aval de tots els grups PSC ,icv ,ERC i CiU per no tenir que votar la nostra moció  ajuntament de circ nomes els  interessa  les prohibicions ara els nens i nenes de torelló tampoc podran anar al circ, però si podrem ser desnonats  de les nostres  cases ,mentrestant seguim ajudant amb calers  dels contribuents als bancs i caixes3.1.1.1. MOCIÓ del grup municipal de PxC per declarar Torelló municipi lliure de desnonaments.

Atès que milers de persones a Catalunya es troben en situació d’indefensió enfront dels desnonaments com a conseqüència directa de la greu desprotecció de la qual ha estat objecte el dret a un habitatge reconegut a la Constitució espanyola.

Atès que la xifra de desnonaments ha augmentat des de l’esclat de la crisi i aquesta tendència a l’alça ha desembocat en una situació d’emergència social. L’informe anual de la Relatora Especial sobre habitatge digne de l'ONU, Raquel Rolnik, posa de manifest que a Espanya s’han portat a terme 400.000 execucions hipotecàries des de l’any 2007, i la major part dels impagaments, prop d’un 70%, tenen relació amb la situació de desocupació que castiga més del 22,6% de la població activa a Catalunya segons la darrera Enquesta de Població Activa (EPA) del tercer trimestre de 2012.

Atès que la legislació actual, que permet que les entitats financeres s’adjudiquin habitatges pel 50% del valor de taxació és anòmala i no té parangó amb el marc legal dels països d’àmbit europeu, que concedeixen una segona oportunitat a les famílies que no poden fer front al pagament del deute hipotecari.

Atès que el desfasament entre la legislació actual i el context de crisi perllongada està provocant una situació d’alarma social pel creixent nombre d’execucions hipotecàries i desnonaments. A Catalunya enguany hi ha hagut una mitjana de gairebé 100 desnonaments al dia de gener a març, superant en aquest període els registrats durant tot el 2011, i prop de 5.000 execucions hipotecàries, el que representa gairebé un 40% més respecte el mateix període de l’any passat.

Atès que el Reial Decret Llei 6/2012 de 9 de març, de mesures urgents de protecció de deutors hipotecaris sense recursos, que regula el Codi de Bones Pràctiques de caràcter voluntari per a les entitats bancàries no ha aconseguit frenar aquesta dinàmica, i el Reial Decret Llei 27/2012 de 15 de novembre, de mesures urgents per reforçar la protecció dels deutors hipotecaris, resulta del tot ineficient.

Atès que el sistema hipotecari espanyol pateix un desequilibri de forces que permet que la major part de les conseqüències de la crisi recaiguin sobre la part més vulnerable del contracte hipotecari i en canvi les entitats financeres, en bona mesura responsables de l’actual situació de davallada econòmica, rebin ajudes milionàries que surten dels impostos i pressupostos públics, sense assumir responsabilitats.

Es proposa al ple, l’adopció dels acords que segueixen:


PRIMER.- Manifestar el rebuig de l’Ajuntament de Torelló als desnonaments i expressar la solidaritat amb les famílies afectades

SEGON.- Declarar Torelló municipi lliure de desnonaments i municipi actiu en la prevenció dels desallotjaments i en l’atenció després de l’execució d’aquests.

TERCER.- Instar l’Oficina d’Ofideute de la Generalitat a què afegeixi al conveni subscrit que les línies a treballar en la mediació en els casos de possibilitat de continuació de pagaments reduïts siguin: les carències en l’amortització de capital, reducció del tipus d’interès, ampliació del termini d’amortització i/o una quita sobre l’amortització del deute. I en els casos d’impossibilitat de pagaments, les línies a treballar siguin la dació en pagament o la condonació amb el lloguer social per 5 anys com a mínim i/o l’opció a recompra del propi habitatge.

QUART.- Instar el Consell Comarcal a què convoqui una citació amb els directors de les entitats que treballen al municipi per a què posin a disposició de forma urgent, a través dels seus superiors, part dels d’habitatges buits, i que amb un lloguer adequat als ingressos o subvencionat per a les famílies sense ingressos per un temps no inferior a 5 anys i amb revisions si s’escau, siguin destinats exclusivament als casos de les famílies desnonades/desallotjades que no han arribat a cap acord amb l’entitat.

CINQUÈ.- Instar l’Ofideute a què inclogui les línies d’actuació proposades i que les prengui com a pròpies tant en convenis amb d’altres entitats com al seu normal funcionament.

SISÈ.- La retirada per part de l’Ajuntament dels fons de les entitats financeres que practiquin desnonaments de la residència habitual de persones empadronades en el nostre municipi, així com el tancament dels comptes bancaris oberts en aquests bancs o caixes i el cessament de les operacions amb aquestes entitats, que es realitzarà de forma immediata per a aquells productes bancaris no subjectes a cap tipus de penalització per rescissió contractual, i tan aviat com ho permetin les clàusules contractuals en cas contrari.

SETÈ.- Instar la Guàrdia Urbana de Torelló a què deixi de prestar suport a la comitiva judicial en els desnonaments.

VUITÈ.- Donar trasllat dels anteriors acords a la Comissió d’Habitatge del Congrés dels Diputats, a la Mesa del Parlament de Catalunya, a Ofideute, al Consell Comarcal d’Osona, a la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca, a les associacions veïnals del municipi i a la Confederació d’Associacions Veïnals de Catalunya (CONFAVC).


Esmena a la totalitat que presenta el grup municipal d’ERC-JpT-AM a la moció presentada per PxC per declarar Torelló municipi lliure de desnonaments


La crisi econòmica i financera ha afectat directament moltes famílies que han vist i veuen perillar els seus habitatges i en molts casos, quedant-se pràcticament sense futur. Segons l’Informe de la Relatora Especial sobre habitatge digne, Raquel Rolnik (Nacions Unides A/67/286 Assemblea General), de data 10 d’agost de 2012: “A l'Estat espanyol s’han executat més de 350.000 hipoteques des de l’any 2007 i, l’any 2011, es van produir aproximadament 212 execucions i 159 desallotjaments al dia. Algunes investigacions recents indiquen que la major part dels impagaments registrats a l'Estat espanyol, el 70%, tenen relació amb l’atur i que el 35% de les propietats executades pertanyen a persones immigrades”.

El comportament antisocial d’entitats bancàries i una legislació no ajustada a un context de crisi intensa i perllongada en el temps, han provocat una situació d’alarma social, que ha estat reconeguda pels diversos agents. En aquest sentit, la Asociación Española de Banca, en un comunicat fet públic el passat 12 de novembre, reconeix l’alarma social generada pels desnonaments i exposa el compromís de les entitats membres d’aquesta Associació de paralitzar els llançaments hipotecaris en els propers 2 anys, en aquells supòsits en què concorrin circumstàncies d’extrema necessitat.

Els ajuntaments, com a Administració més propera als ciutadans i les ciutadanes, no podem restar indiferents a la injustícia social derivada de la insuficiència de mecanismes legals eficaços provinents de l’Estat i de la pràctica abusiva d’entitats bancàries.

Des de l’ajuntament de Torelló s’ha obert una via d’interlocució amb la Plataforma d’Afectats per les Hipoteques (PAH) d’Osona, així com també està alerta des dels Serveis Socials a qualsevol demanda de suport en cas de desnonament.

La PAH va iniciar na recollida de signatures per impulsar una Iniciativa Legislativa Popular (ILP) a favor de la dació en pagament i que inclou reconèixer la dació en pagament el fet d’entregar l’habitatge a l’entitat bancària, a la qual se li té la hipoteca, a canvi de quedar lliure de deute; la paralització dels desnonaments sempre que es tracti de l’habitatge habitual i l’impagament del préstec hipotecari sigui la causa de motius aliens a la pròpia voluntat, i al dret a l’executat a seguir residint a l’habitatge pagant un lloguer no superior al 30% dels seus ingressos mensuals, per un període de 5 anys, tal com ho explica el web del Tercer Sector de Catalunya. La ILP va recollir el suport d’un total de 1.402.854 signatures i va ser acceptada a tràmit pel Congrés.

El President del Consell General del Poder Judicial ha manifestat que els jutges poden actuar per a suspendre, paralitzar, modificar o adaptar la decisió judicial al cas concret, emparant-se tant en normatives comunitàries com en principis constitucionals i de dret contractual, màxim quan es tracta de situacions de veritable crispació o d’atemptat a un dret fonamental com és el de l’habitatge.

L’Advocada General del Tribunal de Justícia de la Unió Europea, en les conclusions presentades el 8 de novembre de 2012, arran d’una decisió prejudicial sol·licitada per un Jutjat Mercantil de Barcelona, expressa que la normativa espanyola sobre execucions hipotecàries vulnera la Directiva 93/13/CEE del Consell, de 5 d’abril de 1993, sobre clàusules abusives en els contractes celebrats entre consumidors. La Directiva empara a què l’òrgan judicial suspengui el procediment executiu fins que no s’hagi verificat el caràcter abusiu d’una clàusula contractual, d’aquesta forma s’evita que el consumidor perdi l’habitatge i, per tant, que no se li ocasioni un dany de difícil reparació posterior.

És per totes aquestes raons que proposem al Ple de l’Ajuntament els següents ACORDS:


PRIMER.- Donar suport als principis de la ILP de la dació en pagament, acceptada a tràmit al Congrés dels Diputats, que demana la dació en pagament en efectes retroactius, la paralització dels desnonaments, sempre que es tracti de l’habitatge habitual i l’impagament del préstec hipotecari sigui a causa de motius aliens a la pròpia voluntat, i la fórmula del lloguer social pels afectats pel desnonament pagant un lloguer no superior al 30% dels seus ingressos mensuals, per un període de 5 anys.

SEGON.- Mantenir la interlocució entre l’ajuntament de Torelló i la Plataforma d’Afectats per les Hipoteques (PAH) d’Osona.

TERCER.- Instar el Govern de l’Estat a una suspensió dels desnonaments de la residència habitual a la qual es puguin acollir les persones que pertanyen a tots els col·lectius veritablement vulnerable i, a més, que aquesta suspensió es mantingui fins que no es promulgui una nova normativa hipotecària i d’enjudiciament civil, adaptada a les Directives de la Unió Europea en defensa dels consumidors, i de regulació del sobreendeutament de les persones físiques, que contempli entres altres mesures, la dació en pagament com una forma d’extingir els deutes amb les entitats bancàries i la possibilitat de permanència del deutor en el domicili del litigi sota una fórmula de lloguer social.

QUART.- Sol·licitar, al Jutge Degà del partit judicial, que faci arribar mensualment als Serveis Socials Municipals una relació dels processos judicials que podrien finalitzar amb el llançament de les persones demandades.

CINQUÈ.- Sol·licitar, al Jutge Degà del partit judicial, la suspensió de qualsevol acte de desnonament mentre no s’hagi verificat el caràcter abusiu d’una clàusula contractual que vulnera la Directiva 93/13/CEE del Consell, de 5 d’abril de 1993, sobre clàusules abusives en els contractes celebrats entre consumidors.

SISÈ.- Informar a les oficines locals d’entitats financeres del rebuig de l’ajuntament de Torelló als desnonaments.

SETÈ.- Notificar aquests acords a la Delegada del Govern de l’Estat a Catalunya, al President i als Grups Parlamentaris del Congrés de Diputats, als Grups Parlamentaris del Parlament de Catalunya, al Jutge Degà del partit judicial, als directors/es de les entitats bancàries que disposin d’oficines en aquest terme municipal i a la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca.

No hay comentarios:

Publicar un comentario