pxc torelló

pxc torelló

martes, 12 de febrero de 2013

El proper 25 de febrer CiU ,PSC, icv, ERC de torelló votaran encontra d’aquesta moció inclús abans de mirar-se-la ja ens varen comunicar a radio ona que votarien encontra nomes per que la presenta pxc torelló.





PLATAFORMA PER CATALUNYA TORELLÓ
www.pxcatalunya.com e-mail:josepmaria7@hotmail.com tel. 639 887 203  
Josep Maria Soldevila i Miró, portaveu del grup municipal PxC a l’Ajuntament de Torelló, tal i com disposa la Llei Municipal i de Règim Local de Catalunya, presenta per tal de ser inclosa en l’ordre del dia del proper Ple ordinari, la següent.

PROPOSTA DE RESOLUCIÓ

PER DECLARAR TORELLÓ MUNICIPI LLIURE DE DESNONAMENTS

Atès que milers de persones a Catalunya es troben en situació d’indefensió enfront dels desnonaments com a conseqüència directa de la greu desprotecció de la qual ha estat objecte el dret a un habitatge reconegut a la Constitució espanyola.

Atès que la xifra de desnonaments ha augmentat des de l’esclat de la crisi i aquesta tendència a l’alça ha desembocat en una situació d’emergència social. L’informe anual de la Relatora Especial sobre habitatge digne de la ONU, Raquel Rolnik, posa de manifest que a Espanya s’han portat a terme 400.000 execucions hipotecàries des de l’any 2007, i la major part dels impagaments, prop d’un 70%, tenen relació amb la situació de desocupació que castiga més del 22,6% de la població activa a Catalunya segons la darrera Enquesta de Població Activa (EPA) del tercer trimestre de 2012.

Atès que la legislació actual, que permet que les entitats financeres s’adjudiquin habitatges pel 50% del valor de taxació és anòmala i no té parangó amb el marc legal dels països d’àmbit europeu, que concedeixen una segona oportunitat a les famílies que no poden fer front al pagament del deute hipotecari.

Atès que el desfasament entre la legislació actual i el context de crisi perllongada està provocant una situació d’alarma social pel creixent nombre d’execucions hipotecàries i desnonaments. A Catalunya enguany hi ha hagut una mitjana de gairebé 100 desnonaments al dia de gener a març, superant en aquest període els registrats durant tot el 2011, i prop de 5.000 execucions hipotecàries, el que representa gairebé un 40% més respecte el mateix període de l’any passat.

Atès que el Reial Decret Llei 6/2012 de 9 de març, de mesures urgents de protecció de deutors hipotecaris sense recursos, que regula el Codi de Bones Pràctiques de caràcter voluntari per a les entitats bancàries no ha aconseguit frenar aquesta dinàmica, i el Reial Decret Llei 27/2012 de 15 de novembre, de mesures urgents per reforçar la protecció dels deutors hipotecaris, resulta del tot ineficient.

Atès que el sistema hipotecari espanyol pateix un desequilibri de forces que permet que la major part de les conseqüències de la crisi recaiguin sobre la part més vulnerable del contracte hipotecari i en canvi les entitats financeres, en bona mesura responsables de l’actual situació de davallada econòmica, rebin ajudes
milionàries que surten dels impostsos i pressupostos públics, sense assumir responsabilitats.

Per tot això, el Ple de l’ajuntament de Torelló  reunit en sessió plenària de data 25 de febrer de 2013:

ACORDA:

PRIMER.- Manifestar el rebuig de l’Ajuntament de torelló als desnonaments i expressar la solidaritat amb les famílies afectades
SEGON.- Declarar torelló municipi lliure de desnonaments i municipi actiu en la prevenció dels desallotjaments i en l’atenció després de l’execució d’aquests.
TERCER.- Instar l’Oficina d’Ofideute de la Generalitat a que afegeixi al conveni subscrit que les línies a treballar en la mediació en els casos de possibilitat de continuació de pagaments reduïts siguin: les carències en l’amortització de capital, reducció del tipus d’interès, ampliació del termini d’amortització i/o una quita sobre l’amortització del deute. I en els casos d’impossibilitat de pagaments, les línies a treballar siguin la dació en pagament o la condonació amb el lloguer social per 5 anys com a mínim i/o l’opció a recompra del propi habitatge.
QUART.- Instar el Consell Comarcal a que convoqui una citació amb els directors de les entitats que treballen al municipi per a què posin a disposició de forma urgent, a través dels seus superiors, part dels d’habitatges buits, i que amb un lloguer adequat als ingressos o subvencionat per a les famílies sense ingressos per un temps no inferior a 5 anys i amb revisions si s’escau, siguin destinats exclusivament als casos de les famílies desnonades/desallotjades que no han arribat a cap acord amb l’entitat.
CINQUÈ.- Instar l’Ofideute a que inclogui les línies d’actuació proposades i que les prengui com a pròpies tant en convenis amb d’altres entitats com al seu normal funcionament.
SISÈ.- La retirada per part de l’Ajuntament dels fons de les entitats financeres que practiquin desnonaments de la residència habitual de persones empadronades en el nostre municipi, així com el tancament dels comptes bancaris oberts en aquests bancs o caixes i el cessament de les operacions amb aquestes entitats, que es realitzarà de forma immediata per a aquells productes bancaris no subjectes a cap tipus de penalització per rescissió contractual, i tan aviat com ho permetin les clàusules contractuals en cas contrari.
SETÈ.- Instar la Guàrdia Urbana de torelló a que deixi de prestar suport a la comitiva judicial en els desnonaments.
VUITÈ.- Donar trasllat dels anteriors acords a la Comissió d’Habitatge del Congrés dels Diputats, a la Mesa del Parlament de Catalunya, a Ofideute, al Consell Comarcal d’Osona, a la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca, a les associacions veïnals del municipi i a la Confederació d’Associacions Veïnals de Catalunya (CONFAVC).

No hay comentarios:

Publicar un comentario