pxc torelló

pxc torelló

martes, 29 de octubre de 2013

pxc torelló vota encontra de les ordenances fiscals


Josep Maria Soldevila, de PxC, va justificar el seu vot en contra "perquè no ajuda ni beneficia als torellonencs". 



Ho va fer amb els vots a favor de l'equip de govern, que formen CiU i ERC, i del PSC, i en contra de la PxC i Iniciativa.

Torelló congela gran part de les ordenances fiscals
 
Política - Torelló - 29/10/2013

El ple d'aquest dilluns al vespre a l'Ajuntament de Torelló va servir per conèixer i aprovar les ordenances fiscals per a l'any 21014. L'equip de govern (CiU + ERC), amb el suport dels quatre regidors del PSC, van tirar endavant les ordenances marcades per "el no augment de la pressió fiscal al ciutadà", segons va explicar l'alcalde Santi Vivet. El regidor d'Hisenda, Albert Portús, va comentar que "seguim amb el criteri de l'any passat, es manté la mateixa recaptació tot i davallar els ingressos".

En destaca la congelació de l'IBI que només augmenta el coeficient d'un 0,2%. Entre les novetats destaca que també es redueix el 20% totes les unitats cadastrals gràcies a que Torelló s'ha acollit a la reducció cadastral. La resta de modificacions "són les proposades per la Diputació" i les que s'augmenten, com la de les escombraries "s'ajusten a les concessions". La taxa per a la prestació del servei de Teleassistència també es modifica i s'aplicarà segons segons la renda disponible.

Des d'ICV-EUiA, Rose Mas, va votar-hi en contra perquè "s'ha eliminat patronats, no funcionen els Consells de Participació i falten campanyes de sensibilització, com per exemple, en el cas de les escombraries". Josep Maria Soldevila, de PxC, va justificar el seu vot en contra "perquè no ajuda ni beneficia als torellonencs". Per altra banda, Marc Fontserè, del PSC, va agraïr la voluntat de l'equip de govern d'acceptar les propostes que el seu grup els hi ha fet arribar i va assenyalar que "tot i que el pressupost del 2014 serà menor, s'ha de veure el nou Torelló del futur". Des del PSC també van estendre la mà per a col·laborar en l'elaboració dels pressupostos.

No hay comentarios:

Publicar un comentario