pxc torelló

pxc torelló

viernes, 28 de diciembre de 2012

L'equip de govern deTorelló aprova un pressupost 'auster i realista' sense el suport de l'oposició


L'equip de govern deTorelló aprova un pressupost 'auster i realista' sense el suport de l'oposició
Política - Torelló - 28/12/2012

Torelló va aprovar, amb els vots de l’equip de govern (CiU i ERC), els pressupostos per l’any 2013, en un ple celebrat aquest dijous al vespre. Pugen a un total de 13.296.199, 76 euros, poc menys que a l’exercici anterior que era de 13.330.558, 19 euros. Santi Vivet, alcalde de Torelló, va defensar que eren “uns pressupostos realistes i austers però amb tots els elements per donar continuïtat a tots els projectes iniciats en aquest mandat”

En el capítol d’inversions destaca les diferents obres que es portaran a terme a través del Pla de Barris com la passarel·la del carrer Sant Josep, l’inici de la sala polivalent, la fibra òptica o les obres del carrer Rocaprevera. Mentre que en el capítol de despeses destaca la reducció de gairebé a la meitat de la beca Segimon Serrallonga ja que s’aposta sobretot en polítiques de Benestar Social, mentre que les aportacions a les entitats es manté. Pel regidor d’Hisenda, Albert Portús, que va destacar el compromís de l’equip de govern de presentar els pressupostos abans d’acabar l’any i no com el 2012, que “els vam presentar al febrer”, va explicar que “la situació actual de crisi ens obliga a ser curosos i austers però capaç i valents de no eliminar cap servei i atendre totes les necessitats que el poble requereix”.

Els tres grups de l’oposició hi van votar en contra acusant a l’equip de govern de no comptar amb la resta de grups. Roser Mas (ICV-EUiA) a més va dir que “l’objectiu d’aquests pressupostos és que els números quadrin sense prioritats” i que “amb menys recursos es vol mantenir tot”. Josep Maria Soldevila (PxC) va afegir que “és un pressupost molt semblant al de l’any passat” i que “no s’han buscat solucions”. Per la seva banda, Marc Fontserè (PSC) va donar tres raons per explicar el seu vot contrari: “la manera com s’asoleixen els ingressos, com s’inverteixen i com treballa l’equip de govern”.


El regidor d’Hisenda, Albert Portús (CiU) va dir que l’equip de govern té les portes obertes a tots els grups per buscar solucions de forma conjunta, mentre que l’alcalde, Santi Vivet, va acceptar que hi havia “molt consum en alguns aspectes” i que s’està preparant una Comissió per treballar amb un Pla d’Estalvi.


L'equip de govern deTorelló aprova un pressupost 'auster i realista' sense el suport de l'oposició
L'oposició va votar en contra dels pressupostos del 2013 de Torelló

No hay comentarios:

Publicar un comentario